MEERDERE MENSEN NEERGESCHOTEN IN UTRECHTSE TRAM, DADER VOORTVLUCHTIG

Written by on 18/03/2019


Maandag 18 maart 2019 – 11:42 uur
Op klaarlichte dag zijn meerdere mensen neergeschoten in een Utrechtse tram. Volgens getuigen gebeurde het vanmorgen bij het 24 Oktoberplein in de wijk Kanaleneiland. Dat meldt het Algemeen Dagblad. De dader is voortvluchtig en wordt gezocht door de politie en de antiterreureenheid. Momenteel wordt er, niet ver van waar het incident plaatsvond, een woning onder schot gehouden door de antiterreureenheid. Het motief van de dader is onbekend.#Utrecht #Oktoberplein meerdere gewonden. Hulpdiensten bezig met hulpverlening. Onbekend wat er gebeurd is. Gaat mogelijk om een aanslag. Speciale anti-terreur eenheden van de politie van uit heel het land onderweg.

EERSTE HULP
Op dit moment zijn de hulpdiensten aanwezig om alles in goede banen te leiden en eerste hulp te verlenen aan de mensen in de tram.


DREIGINGSNIVEAU OMHOOG
Het dreigingsniveau in Utrecht is opgevoerd naar het hoogste niveau 5, omdat de kans op een terroristische aanslag niet wordt uitgesloten. Het geldt tot en met 18.00 uur vanavond. Het is de eerste keer dat het dreigingsniveau is opgeschroefd naar 5. 

Ook zijn alle moskeeën in Utrecht geëvacueerd uit voorzorg. In een interview met de NOSgaf Saïd Bouharrou, van de Raad van Marokkaanse moskeeën, aan dat er mogelijk ook nog is geschoten bij een moskee. Hij roept dan ook op om de deuren van alle moskeeën in Nederland te sluiten.KORTE VERKLARING
In een persconferentie vertelde Pieter-Jaap Aalbersberg, Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid, nadrukkelijk dat de genomen maatregelen losstaan van het dreigingsniveau.
“In de rest van het land blijft dreigingsniveau 4 gehandhaafd. Op dit moment is er een ingewikkelde operatie bezig en zijn we op zoek naar de verdachte in risicovolle omstandigheden. De komende uren komt de crisisraad bij elkaar om het vervolg te bespreken.”
VOLGENS OOGGETUIGE
Volgens een inwoner van de buurt waar het schietincident plaatsvond, is er meerdere keren geschoten. Een vrouw die op de grond lag, zou het volgende geroepen hebben: “Ik heb niks gedaan!” Dat meldt RTV Utrecht“Ik kwam van m’n werk vandaan toen het gebeurde. Ik stond bij de stoplichten op het 24 Oktoberplein en zag een vrouw liggen. Ik denk dat ze tussen de 20 en 35 jaar oud was. Op dat moment hoorde ik drie keer pang pang pang. Vier man liepen heel hard naar haar toe en probeerden haar weg te slepen. Toen hoorde ik weer pang pang pang en lieten die gasten die vrouw weer los. Hele chaos daar.”

Current track

Title

Artist